Περιοδική Υπενθύμιση
|
|
Υπάρχει αναλυτική κατάσταση με τα ΚΤΕΟ, δημόσια ή ιδιωτικά, από την οποία θα μπορούσα να εντοπίσω το πλησιέστερο και να λάβω σχετικές οδηγίες;
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εντοπίσει κανείς τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ΚΤΕΟ. Εμείς θα σας παραπέμψουμε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είτε για δημόσια είτε για ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ώστε να επιλέξετε εκείνο που σας εξυπηρετεί καλύτερα.
Δεν έχω εύκαιρο το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω, έστω κατά προσέγγιση, πότε πρέπει να περάσει το αυτοκίνητό μου από έλεγχο ΚΤΕΟ;
Εφόσον το όχημα πέρασε επιτυχώς τον πρώτο προγραμ- ματισμένο έλεγχο ΚΤΕΟ, το αυτοκίνητο φέρει στην πινακίδα κυκλοφορίας το χαρακτηριστικό στρογγυλό αυτοκόλλητο, το οποίο αποτυπώνει την επόμενη υποχρεωτική προσέλευση.
Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός εσωτερικός κύκλος εμπεριέχει ένα διψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στο έτος, ενώ περιμετρικά αριθμούνται οι δώδεκα μήνες. Ο μήνας που συμπίπτει με την 12η ώρα σε ένα αναλογικό ρολόι, είναι και ο μήνας του συγκεκριμένου έτους που γεννάται η μελλοντική υποχρέωση. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο εμπρόθεσμος έλεγχος είναι τον 5ο μήνα (Μάϊο) του 2012. |
Με δεδομένο δε ότι το αυτοκόλλητο έχει διαφορετικό χρώμα σε κάθε έτος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το αυτοκίνητο 'φωνάζει'.
Ασφαλίζω κοντά σας το περιεχόμενο της κατοικίας μου. Το διαμέρισμα όμως το ασφαλίζει η τράπεζα, η οποία μου χορήγησε πριν από λίγα χρόνια στεγαστικό δάνειο για την αγορά του. Ποιός ο λόγος να συμμετάσχω με την Περιοδική Υπενθύμιση στον τομέα Περιουσίας για την ανανέωση ασφαλιστηρίου περιουσίας Ενυπόθηκου Δανειστή;
Μας έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν το γεγονός κάποιες Τράπεζες να απαιτούν κατά την υπογραφή ενός στεγαστικού δανείου, την ασφάλιση του ακινήτου σε Ασφαλιστική Εταιρία συμφερόντων της. Στις περιπτώσεις αυτές η αλήθεια λέγεται μισή.
Από την μια πλευρά είναι δεδομένη η υποχρέωση του δανειολήπτη, τουλάχιστον για όσο χρόνο υφίσταται ενυπόθηκο ενδιαφέρον, να διατηρεί ασφαλισμένο το ακίνητο σε Ασφαλιστική Εταιρία επιλογής του, με συμβόλαιο περιουσίας.
Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζες συνήθως ασφαλίζουν το οικονομικό τους ενδιαφέρον επί της αξίας του ακινήτου και όχι την πραγματική κατασκευαστική του αξία, η οποία μπορεί να είναι πολλαπλάσια του δανείου, ειδικά σε δανειακές συμβάσεις που έχουν διανύσει τη μισή τους διάρκεια.
Περιγραφικά και μόνο θα αναφέρουμε περιπτώσεις που Πελάτες μας δήλωσαν τουλάχιστον άγνοια, μιας και δεν ρωτήθηκαν ούτε για το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας, ούτε για την ορθή περιγραφή της οικοδομής που στεγάζεται το ακίνητο, ή μεταγενέστερες μετατροπές ή προσθήκες, ούτε για την αλλαγή της χρήσης της, ούτε ακόμη για το ύψος της απαλλαγής ειδικά για τη κάλυψη του Σεισμού. Ελάχιστοι δε είναι εκείνοι που διαθέτουν αντίγραφο της αίτησης ασφάλισης που υπέγραψαν και η οποία νομικά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συμβολαίου. Παράγοντες που προσδιορίζουν τελικά το αν και σε ποιό ποσό θα καταβληθεί αποζημίωση.
Αλλά μήπως γι' αυτό δεν πληρώνει ο δανειολήπτης το ασφάλιστρο; Ή μήπως αυτό καταβάλλεται από την Τράπεζα;
Παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, προσφέρουμε στον Πελάτη μας το χρονικό περιθώριο προκειμένου να επανεξετάσει την υποχρέωση του έγκαιρα. Και γιατί όχι, να την συγκρίνει με εναλλακτικές προτάσεις μας, στη βάση της εξατομικευμένης και με σεβασμό προσέγγισης στις πραγματικές του ανάγκες και υποχρεώσεις.